Programme Office, Retail
Size 14000 m²
Location Jakarta, Indonesia
Client Private
Status Concept 2017 TeamExpand list

Cloud Office Park
The design is based on standard elements. Clover shaped concrete mushroom columns are arrayed and stacked according to area and functional requirements. This leads to buildings with same-radius circular glass fa├žade elements having differentiated outlines and appearances. This specific approach towards standardization and repetition does not lead to homogenized spaces but to differentiated interiors and exteriors. The individual buildings are formed in such a way, that they cluster around a central courtyard. In response to passive solar energy gains, orientation and interior functions, the building is clad with a metal mesh made from rings and various disk sizes.